Nieuws
21 augustus 2019

Google-zus Waymo test zelfrijdende auto's in regen

Waymo, een zusterbedrijf van Google dat zelfsturende technologie ontwikkelt, gaat zijn zelfrijdende auto’s testen in Florida. Inzet van het onderzoek is hoe de auto’s functioneren tijdens hevige regenval.

Waymo test zijn voertuigen in diverse Amerikaanse steden op het functioneren tijdens extreme weersomstandigheden. Aangezien Miami in de zomermaanden met het orkaanseizoen één van de natste steden in de VS is, start Waymo hier een proef met de zelfrijdende voertuigen op het gebied van zware regenval. Regen kan ruis veroorzaken op de sensoren. Ook weggebruikers gedragen zich onder deze omstandigheden doorgaans anders.

Via de test wil de organisatie de unieke rij-omstandigheden beter begrijpen en inzicht krijgen in de invloed van regen op de eigen voertuigen. Waymo start de test op een parcours in Napels en later deze maand gaan de voertuigen de openbare weg op in Miami. De auto’s worden handmatig bediend door de  testrijders en moeten gegevens verzamelen over de realistische rij-situaties tijdens zware regenval. De proef wordt uitgevoerd met Chrysler Pacifica’s en een Jaguar I-Pace.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png
Mediapartners