Nieuws
02 november 2019

Keep It Simple: geen pincodes meer met iSHARE

Deze bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Als system integrator is ICT Group verantwoordelijk voor de uitwisseling van gegevens tussen systemen. Vaak gaat het om verschillende systemen binnen één bedrijf, maar met iSHARE wordt het net zo gemakkelijk om systemen van verschillende bedrijven met elkaar te laten praten. “Ons motto: Keep It Simple”, stelt JP Broekgaarden van ICT Group. “Klanten hoeven alleen maar te bedenken welke data voor welke processen ze willen delen.”
ICT Group integreert systemen in de distributiecentra van retailers zoals Kruidvat en ICI Paris XL, maar ook machines in de productielijnen van producenten zoals Zeelandia. “We beschikken over ruim 1400 gepassioneerde technische specialisten die mensen, ideeën en technologie verbinden. Ze zijn allemaal bedreven in het vertalen van de wensen van klanten in daadwerkelijk functionerende applicaties”, vertelt JP Broekgaarden, Operations & Business Development Manager bij ICT Group.

Tientallen pincodes
Tot de klanten in de logistieke sector behoren containerterminals in de Rotterdamse haven zoals ECT en RWG. Broekgaarden: “Als een container op de kade staat, moet die worden opgehaald. Die container is niet van de terminal, maar ook niet van de vervoerder die hem komt ophalen. Om die vervoerder in staat te stellen om bij de terminal informatie over de container op te vragen, ontvangt hij een pincode. Dat is een omslachtige procedure, zeker als die vervoerder nog tientallen andere pincodes voor andere containers heeft ontvangen.”

iSHARE maakt het mogelijk om dit proces volledig anders in te richten. “Als we dankzij dit afsprakenstelsel vooraf kunnen afspreken welke partijen toegang hebben tot informatie over een container, kunnen we het proces flink vereenvoudigen. Dan is er geen noodzaak meer om pincodes te verstrekken. De vervoerder ontvangt dan automatisch de data die nodig is om de container op te halen. Daarvoor hoeft hij niet op zoek naar de juiste pincode om daarmee in te loggen.”

Eigenaarschap van data
ICT Group zag al vanaf het begin de grote kansen die iSHARE bood. Als co-creatiepartner was de system integrator nauw betrokken bij de totstandkoming van het afsprakenstelsel. Sinds kort is ICT Group nu ook implementatiepartner van iSHARE.

Bart Overgaauw, Business Unit Manager Transport & Logistics: “Al onze klanten hebben data nodig in hun productie- of klantprocessen. Het delen van data gaat vaak goed, maar is ook vaak een foutgevoelig en kwetsbaar proces dat over te veel schijven loopt. We krijgen steeds meer vraagstukken over het eigenaarschap en het delen van data. iSHARE biedt een oplossing voor die vraagstukken. Dat hebben we onlangs nog in de praktijk kunnen zien tijdens een iSHARE-implementatie bij een van onze klanten.”

ICT Group heeft echter gemerkt dat veel klanten iSHARE complex vinden. “Wij maken het graag simpel. Wij helpen onze klanten in vier stappen”, vertelt Broekgaarden. Die vier stappen zijn:

Het ophalen van data bij bekende of onbekende partijen die gebruikmaken van de iSHARE-afspraken.
Het delen van eigen data met bekende of onbekende partijen die gebruikmaken van de iSHARE-afspraken.
Het controleren van autorisaties in een iSHARE Autorisatieregister.
Het toetreden tot het iSHARE-netwerk.
“Veel ingewikkelder dan dit is het niet. Natuurlijk omvat iSHARE veel afspraken omtrent technologie en veiligheid, maar daarmee willen wij onze klanten niet vermoeien. Dat stuk nemen wij voor onze rekening. Klanten hoeven alleen maar te bedenken welke data voor welke processen zij willen delen.”

Distributie- en productielogistiek
Broekgaarden ziet niet alleen kansen voor iSHARE in de havenlogistiek, maar ook in distributie- en productielogistiek. Een foodproducent wil graag weten of alle grondstoffen en ingrediënten op tijd aanwezig zijn om de productielijn ongestoord te laten doorlopen. Een retailer wil graag weten of de container met actieartikelen op tijd arriveert om de winkels te kunnen bevoorraden. “Hoe sneller en beter we data in de supply chain kunnen delen, hoe beter deze bedrijven hun processen daarop kunnen afstemmen. Wij verzorgen nu al de integraties met machines en systemen binnen één enkel bedrijf. Dankzij iSHARE kunnen wij onze klanten verder helpen met het simpel en gecontroleerd data delen binnen de logistieke keten”.Tijdens de vakbeurs ICT & Logistiek licht JP Broekgaarden de waarde van iSHARE verder toe. Dat doet hij op 6 november in het iSHARE Works theater op de iSHARE-stand. Wilt u daarbij zijn? Schrijft u zich dan in voor de theatersessie ‘Veilig data delen met iSHARE’.
FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png
Mediapartners