Nieuws
06 november 2019

Cloud cruciaal voor PostNL

PostNL staat voor een versnelde transformatie. Het bedrijfsmodel wordt voortdurend aangepast. Om die veranderingen snel te kunnen doorvoeren, moet de logistieke dienstverlener over de juiste ict-bouwstenen beschikken.

Marcel Krom, cio van PostNL, zei dit tijdens een presentatie op de gecombineerde beurzen Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo. Hij ging uitgebreid in op de veranderingen.

Zonder de cloudtransitie zou PostNL nooit zo snel mee kunnen bewegen in een logistieke wereld die razendsnel verandert. De ontvangende klanten gaan de supply chain aansturen. Ze bepalen op welk tijdstip een pakje moet worden bezorgd. Consumenten hebben steeds hogere verwachtingen. Een app moet feilloos werken. Wie gemiddeld of lager scoort, verliest de race. Tegelijk wordt de post- en pakjesvervoerder van alle kanten op deelmarkten door nieuwkomers uitgedaagd.

Om in dit geweld staande te blijven moet de digitalisering goed op orde zijn. Krom spreekt van noodzakelijke digitale bouwstenen. De eerste stap was de overgang naar een volledige cloud-omgeving, een operatie die afgelopen zomer is afgerond. Andere belangrijke bouwstenen zijn het api-ecosysteem, platformen zoals apps, devops/agile en kunstmatige intelligentie/machine learning.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png
Mediapartners