Nieuws
22 november 2019

Erasmus MC en Sanquin experimenteren met drone

Hoe zet je drones in voor het vervoer van bloed, medicijnen en diagnostische monsters? Met deze vraagstelling begint in Rotterdam deze week het experiment Medical Drone Service. Bij de pilot zijn betrokken het universitair ziekenhuis Erasmus MC, bloedbank Sanquin, ANWB, PostNL, KPN en de Nederlandse dronebouwer Avy.

De samenwerkingspartners onderzoeken de komende drie jaar welke bijdrage drones kunnen leveren in het brengen van zorg op het juiste moment en op de juiste plaats. Ziekenhuizen bemerken meer vraag naar zorg op maat, terwijl hun bereikbaarheid onder druk staat.

‘Met de Medical Drone Service onderzoeken we hoe de zorg meer bij de patiënt in de wijk kan worden gebracht’, vertelt apotheker Jan-Dietert Brugma van het Erasmus MC in een bericht van de ANWB. Volgens hem zorgen de drones voor kortere routes en snellere en efficiëntere zorgverlening. Een van de onderdelen van het onderzoeksproject is het vervoer van bloedproducten tussen de bloedbank en ziekenhuizen. Bij spoedleveringen per drone is dit vervoer niet langer afhankelijk van verkeersdrukte op de weg.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png
Mediapartners