Nieuws
27 november 2019

Van Bommel geeft retailers toegang tot voorraad

Schoenfabriek Wed. J.P. van Bommel stelt Stockbase beschikbaar voor zijn (inter)nationale retailers. Via dat platform van de Zoetermeerse softwareleverancier krijgen retailers toegang tot onder meer de voorraadbeschikbaarheid, productafbeeldingen en orderverwerking van de schoenenfabrikant.

Schoenfabriek Wed. J.P. van Bommel biedt schoenmerken zoals Van Bommel en Floris van Bommel. Het familiebedrijf kwam zo’n twee jaar geleden in aanraking met Stockbase. Dat bedrijf biedt een online platform om retailers en leveranciers (merken) als ketenpartner met elkaar te verbinden. Zo geeft het retailers toegang tot voorraadbeschikbaarheid, productafbeeldingen en orderverwerking van de leverancier. Dit moet naar eigen zeggen de online conversie bij retailers optimaliseren.

Van Bommel startte een jaar geleden een pilot met tien Nederlandse retailers. Hierbij is getest hoe verschillende soorten schoenvoorraden, zoals seizoenvoorraad of never out of stock-schoenen, bij verschillende retailers beschikbaar gesteld konden worden. ‘Het product heeft zich bij ons bewezen’, vertelt Reynier van Bommel, ceo van het familiebedrijf. Dat is de reden om het product nu ook internationaal uit te rollen.

‘Via Stockbase kunnen onze retailers inspelen op de zogeheten lost sales in hun webshops’, legt Van Bommel uit. ‘Dat betreft de verkopen die je mist omdat het gewenste product van de klant niet in de juiste maat beschikbaar is. In een fysieke winkel kan een verkoper een alternatief aanbieden. Online is dat lastiger te realiseren. Klanten zoeken dan naar diezelfde schoen bij een andere (web)winkel. Doordat webshops via Stockbase zijn gekoppeld tot onze magazijnvoorraad, kunnen zij ook die producten aanbieden. Ook als zij het dus zelf niet op voorraad hebben.’

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png
Mediapartners