Nieuws
27 november 2019

Picnic robotiseert Utrechts distributiecentrum

Picnic gaat zijn nieuwe Utrechtse distributiecentrum de komende twee jaar grotendeels robotiseren. Daartoe ontvangt de online supermarkt een kapitaalinjectie van tweehonderdvijftig miljoen euro en een lening van nog eens vijftig miljoen. Het bedrijf verwacht met de robotisering wekelijks honderdvijftigduizend gezinnen te voorzien van boodschappen. Dat melden diverse media, waaronder het AD.

In Utrecht Lage Weide heeft Picnic inmiddels een nieuw distributiecentrum van 42.000 vierkante meter laten bouwen. Binnen twee jaar is het pand ingericht met ongeveer honderd volledig geautomatiseerde machines voor het sorteren, inpakken en distribueren van producten. De apparaten zullen het werk van het personeel vergemakkelijken en ergonomisch verbeteren.

De machines zijn speciaal voor Picnic ontwikkeld, vertelt Frederik Nieuwenhuys in het AD. Nieuwenhuys zette Picnic samen met Michiel Muller in 2015 op. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een organisatie van vierduizend medewerkers en acht distributiecentra. Picnic bedient driehonderdduizend klanten in 125 steden in Nederland en Duitsland. De boodschappen worden aan huis bezorgd met behulp van bezorgers en elektrische wagensen, waarvan Picnic er nu bijna duizend heeft.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png
Mediapartners