Nieuws
27 januari 2020

Utrecht Centraal verbetert mobiel netwerk

Station Utrecht Centraal vernieuwt het netwerk voor mobiele communicatie. Dit verbetert de mobiele dekking en verhoogt de capaciteit op het station. De implementatie is een samenwerking tussen Prorail, NS, advies- en ingenieursonderneming Arcadis, Bureau Spoorbouwmeester en de operatoren T-Mobile, KPN en Vodafone.

Door verbouwingen en de toegenomen drukte op het grootste treinstation van Nederland was het mobiele bereik er niet optimaal. Daarom zocht Prorail naar een upgrade van het mobiele netwerk. De organisatie deed daarvoor een beroep op advies- en ingenieursonderneming Arcadis. Gezamenlijk is een nieuw netwerk ontworpen en uitgerold. De telecom-operatoren T-Mobile, KPN en Vodafone kunnen gebruikmaken van dit netwerk. Dit zorgt naar eigen zeggen voor een goede, solide dekking en meer capaciteit op het centraal station.

Concreet zijn feeders, couplers & diplexers en antennes op het Utrechtse station geplaatst. De partijen stellen dat het om een ‘toekomstbestendig systeem’ gaat, dat ook geschikt is voor nieuwe generatie mobiele netwerken zoals 5G. Zo ondersteunt het antennenetwerk de lage- en middel-frequentiebanden (700-2600Mhz) die later zijn te gebruiken voor de 5G-technologie.

De implementatie van het netwerk is bijna afgerond. In de komende weken monitoren en optimaliseren de partijen het netwerk.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png
Mediapartners