Nieuws
10 februari 2020

Sinot ontkent ontwerp superjacht voor Bill Gates

De Nederlandse maritieme ontwerpstudio Sinot uit Eemnes, ontkent ten stelligste elke betrokkenheid bij de bouw van een superjacht voor Bill Gates. Van enig contact met Bill Gates of met een van zijn vertegenwoordigers is geen sprake, zegt woordvoerder Kim Stone.
Sinot heeft weliswaar een ontwerp - de Aqua - gemaakt van een door waterstof aangedreven superjacht maar zoekt nog naar een opdrachtgever. Met geen enkele partij wordt hierover onderhandeld, aldus Stone. Ze weerspreekt berichten in de media als zou de mede-oprichter van Microsoft al een kleine 600 miljoen euro (645 miljoen dollar) voor de constructie van het jacht hebben uitgetrokken.

Het jachtontwerp dat vorig jaar tijdens de Monaco Yacht Show is getoond, gaat uit van een lengte van 112 meter. Overigens is het bezit van een superjacht niet ongebruikelijk onder gefortuneerde ict-ondernemers. Een aantal van hen liet deze 'schuiten' in Nederland bouwen. Larry Ellison, oprichter van Oracle, liet bij De Vries Van Lent (Feadship) voor 160 miljoen dollar de Musashi bouwen. De Voogt Naval Architects was de ontwerper.

Ook de beide Google-grondleggers Larry Page en Sergey Brin hebben ieder een superjacht. De Octopus van Paul Allen, samen met Bill Gates oprichter van Microsoft, meet liefst 126 meter. Maar dit jacht valt in het niet bij de Azzam van de emir van Abu Dhabi. De Azzam kan met zijn 180 meter alleen in containerhavens aanmeren. De Venus van wijlen Steve Jobs heeft, hoe kan het ook anders, een strak design. Philippe Starck tekende ervoor. Jobs telde hier 120 miljoen dollar voor neer. Ook het 'Elfje' van Eric Schmidt, executive chairman van Google, mag er zijn.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png
Mediapartners