Nieuws
07 februari 2020

Helmond bereidt zich voor op zelfrijdend ov

Gemeente Helmond maakt zich klaar voor de komst van autonoom rijdende ov-bussen. Komend najaar gaan er drie shuttles zonder chauffeur de weg op voor testritten. De route is op hoofdlijnen bekend en de komende tijd zet de gemeente de laatste puntjes op de i. ‘Helmond is de stad van slimme mobiliteit’, vertelt de woordvoerder.

Eerder deze week werd bekend dat in Helmond en vier andere Europese gemeenten een pilot met autonome shuttles start. Functionaliteit, interoperabiliteit, veiligheid en interactie met bijvoorbeeld fietsers staan daarbij centraal. Drie consortia van voertuigfabrikanten mogen elk met één voertuig de openbare weg op, als integraal onderdeel van het bestaande openbaar vervoer.

Tijdens de pilot rijden de drie autonoom rijdende bussen tussen treinstation Helmond Brandevoort en de Automotive Campus, zonder bestuurder. Dat is een afstand van ongeveer drie kilometer. Over het exacte traject moet nog worden besloten, aldus de woordvoerder. Volgens haar zal op de route ‘een beperkt aantal fysieke aanpassingen’ nodig zijn. Deze worden in de komende periode uitgewerkt. De pilot begint na de zomer en duurt minstens vijftig dagen.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png
Mediapartners