Nieuws
06 februari 2020

Google viert vijftiende verjaardag van Maps

Maps, de naviagatie-app van Google, viert zijn vijftiende verjaardag. Voor de gelegenheid krijgt het programma een nieuw uiterlijk en productverbeteringen.

Momenteel gebruiken ongeveer een miljard mensen Maps. Voor de vijftiende verjaardag gaf Google de app nieuwe tabbladen, een nieuw uiterlijk en enkele nieuwe functies.

De nieuwe tabbladen zijn Verkennen, Forenzen, Opgeslagen, Bijdragen en Updates. In Verkennen vindt de gebruiker informatie, scores en recensies van zo’n tweehonderd miljoen locaties, van lokale restaurants tot attracties en monumenten in de buurt. In het tabblad Forenzen draait alles om de efficiëntste route te vinden, zowel voor het openbaar vervoer als met de auto. Wie er zijn dagelijkse woon-werktraject instelt, vindt er ook real-time verkeersupdates, reistijden en suggesties voor alternatieve routes.

In Opgeslagen kunnen alle favoriete locaties (van een nieuwe bakkerij om de hoek of een wereldberoemd restaurant in New York) samengebracht worden. Het is ook de plaats om plannen maken voor een volgende trip en aanbevelingen te delen voor bezochte locaties. Via het tabblad Bijdragen kun je in een handomdraai lokale kennis delen, zoals informatie over wegen, adressen en ontbrekende locaties, recensies en foto’s. Elke bijdrage helpt andere gebruikers met het verkennen van nieuwe plekken en om te beslissen wat ze gaan doen.

Het nieuwe tabblad Updates ten slotte biedt toegang tot een feed met trending locaties. Deze tips worden gedeeld door experts en uitgevers. Je kunt hier aanbevelingen verkennen, achterlaten en delen met je netwerk, maar ook direct chatten om antwoorden op vragen te krijgen.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png
Mediapartners