Nieuws
18 maart 2020

Geen papier meer voor het bier bij De Klok Dranken

De Klok Dranken uit Groenlo gebruikt voor zijn voorraadbeheer sinds kort SAP Extended Warehouse Management (EWM). Deze toepassing voor supply chain management vervangt bij de groothandel voor de horeca het ouderwetse handwerk met pen en papier. SAP-partner Quinso hielp mee met de implementatie. De Klok Dranken heeft nu actueel inzicht in de biervoorraad.

De Klok Dranken gebruikte al wel SAP ECC (Erp Central Component) Retail en daarin staat een overzicht van de voorraadstanden op totaal niveau. Voor de rest zette de groothandel voor het voorraadbeheer geen andere applicaties in. De uit- en inslag ging handmatig op papier, laat het bedrijf weten.

Sinds de implementatie van SAP EWM is de voorraadopname nu volledig gedigitaliseerd. Er is nu realtime-inzicht in de voorraden op pallet- en magazijnbak (warehouse bins)-niveau en de totale handling in het magazijn vindt plaats middels voicepicking en radio frequency scanning. Quinso en SAP hebben de EWM-oplossing in vijf distributiecentra in Nederland ingevoerd.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png
Mediapartners