Nieuws
25 mei 2020

Eerste drone-pakketlevering in Rotterdamse haven

De Rotterdamse haven gaat sterk inzetten op drones. Afgelopen vrijdag begon in de Alexiahaven de eerste drone-pakketlevering op een schip. Het grootste vaartuig ter wereld, de Pioneering Spirit van Allseas, ontving printplaatjes.

Jeroen Hagelstein, woordvoerder van Allseas, ziet mogelijkheden voor drone delivery in de offshore-industrie. Volgens hem kan een dergelijk levering van meerwaarde zijn als aan boord snel lichte onderdelen nodig zijn zoals printplaten en chips. 

Deze pilot is opgezet door Dutch Drone Delta, Allseas en het Havenbedrijf Rotterdam. Doel is te kijken of en hoe drones een bijdrage kunnen leveren aan efficiënter transport in de Rotterdamse haven. Onder het motto 'Rotterdam the safest port to fly' wordt het luchtruim boven de haven veilig ingericht, zodat optimaal gebruik is te maken van nieuwe technologieën die de Rijnmond veiliger, slimmer en sneller maken. De resultaten van deze pilot helpen ook het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om wet- en regelgeving hierover goed in te richten. 'Het Rotterdamse havenbedrijfsleven kan dan optimaal gebruik maken van deze nieuwe ontwikkelingen,' stelt Ingrid Römers, adviseur Havenbedrijf Rotterdam.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png
Mediapartners