Nieuws
11 juni 2020

Winkelautomatisering-as-a-service bij Boon Food Group

Supermarkten draaien overuren tijdens de coronacrisis. Dan is een broodnodige vernieuwing van de winkelautomatisering mooi meegenomen. De Boon Food Group, met de supermarktketens Boon’s Markt, Boon's Pitstop en MCD, koos in 2019 voor zo'n vernieuwing en rondde die eerder dit jaar af. Ict-dienstverlener Centric hielp daarbij en zette de Boon Food Group met een saas-oplossing in de cloud. Daarmee is de supermarktgroep trendsetter in de sector.

Nawin Harpal, uitbater van de MCD in Utrecht, is in zijn nopjes. Zoals altijd met nieuwe ict is het in begin even wennen en traden er enkele vertragingen en scannerstoringen op maar inmiddels loopt de door Centric geleverde Storeworld-cloudomgeving op rolletjes. Het is winkelautomatisering-as-a-service: het centrale platform is volledig als een abonneedienst (hardware en software) bij Centric afgenomen.

De automatiseerder beheert de omgeving en staat 24/7 paraat voor het geval er problemen optreden. De hardware in de winkels is overigens door de ict-afdeling van de Boon Food Group zelf aangeschaft, inclusief onderhoud van Centric, en dit geheel wordt aan de winkels 'geleased'.

Storeworld is onderdeel van het Omnichannel Business Platform (OBP) van Centric voor de detailhandel. Het vervangt de point-of-sale-oplossing Orchestra van Centric die jarenlang bij de Boon-groep draaide. 'Wij hebben Storeworld als centrale kassaoplossing en Digi als centrale weegschaaloplossing weggezet. Daarbij zijn ook alle hardwarecomponenten vervangen in de winkel', licht hoofd ICT Marcel van Gurp van Boon Food Group toe.

'Onze kassaconfiguratie is samen met onze partner Centric samengesteld uit producten van verschillende leveranciers. Onze standaard bestaat uit een HP-processorbox, Magellan Scanner-Scale, Elo-schermen, een Epson-bonprinter en een Yomani-printerminal.'

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png
Mediapartners