Nieuws
19 juni 2020

BrainCreators en Unihorn inspecteren wegen met ai

BrainCreators, specialist op het gebied van cognitieve artificial intelligence (ai), en adviesbureau op het gebied van infrastructuur Unihorn komen met een oplossing voor het inspecteren van wegen. De intelligente oplossing, Inspech, detecteert beschadigingen aan wegen aan de hand van camerabeelden.

De camerabeelden worden gemaakt door een specifiek ontworpen auto voorzien van een cameraopstelling voor visuele wegeninspectie. Inspech bevat bovendien algoritmes die wegdeksegmenten automatisch classificeren conform de richtlijnen van Rijkswaterstaat of de CROW (een Nederlandse stichting die zich opstelt als kennisinstituut voor infrastructuur of Rijkswaterstaat).

Op deze manier maakt de oplossing volgens de bedrijven inzichtelijk welke wegsegmenten toe zijn aan onderhoud. Indien de norm wordt overschreden, zal een inspecteur worden geïnformeerd middels een automatische melding, die vervolgens wordt doorgestuurd aan de wegbeheerder. Inspecteurs hoeven ook niet meer apart de weg op, maar kunnen vanaf kantoor beslissingen nemen. Het Inspech-algoritme is bovendien getraind door CROW-gecertificeerde inspecteurs van verschillende ingenieursbureaus. Het oordeel van het Inspech-algoritme is daarom altijd een gemiddelde beoordeling, aldus de makers.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png
Mediapartners