Nieuws
16 juli 2020

IFS schudt schroom van zich af

Darren Roos voert sinds 1 april 2018 de scepter bij IFS. In die twee jaar is de Zweedse leverancier van enterprise resource planning (erp)-software behoorlijk op zijn kop gezet. De modernisering van de erp-suite, een duidelijke focus op vijf kernmarkten en een uitdijend internationaal ecosysteem met partners. Het resultaat: een bovengemiddelde groei van zo'n 20 procent. Én, constateert de algemeen directeur tot zijn genoegen, IFS is niet meer het best bewaarde geheim op de erp-markt.

Voordat hij bij IFS aan de slag ging als opvolger van de met pensioen gegane Alastair Sorbie (inmiddels 'industrie-adviseur') werkte Darren Roos vier jaar bij SAP (in zijn laatste rol gaf hij leiding aan de wereldwijde divisie voor erp uit de cloud) en negen jaar bij Software AG. De 45-jarige Roos blijkt in Zuid-Afrika te zijn opgegroeid (zijn ouders zijn Engels). 'Jazeker, ik spreek nog steeds 'vlot Afrikaans'. Ik sprak met mijn vriendjes altijd Afrikaans, maar op de middelbare school sprak niemand het. Het voordeel was wel dat ik altijd hoge cijfers scoorde voor het vak Afrikaans', grinnikt hij.

'Overigens', vult Roos aan, 'ik heb ook jaren in Nederland gewoond, in Den Haag, toen ik werkzaam was bij Software AG. Daar was ik verantwoordelijk voor de activiteiten in de Benelux én in Afrika. Een wat vreemde combinatie maar de Benelux is een markt waarin ik me thuis voel.'

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png
Mediapartners