Nieuws
16 juli 2020

IFS zet in op de cloud, maar niet alles op alles

De Zweedse erp-softwareleverancier IFS zet met zijn laatste versie IFS Applications 10 vol in op de cloud. Toch vindt topman Darren Roos dat geen breuk met het beleid van zijn voorgangers. 'Wij dwingen klanten nog steeds niet om over te stappen'.

Darren Roos volgde zo'n twee jaar geleden Alastair Sorbie op als topman bij IFS. De Zweedse leverancier van enterprise resource planning (erp)-software stond niet bekend als een leverancier die alles op de cloud gooide. Maar Roos zet juist met IFS Applications 10 in op de cloud. 'Mijn geloof is dat steeds meer klanten de grotere waarde van de cloud gaan inzien ten opzichte van een on premise-omgeving. De beheerkosten zijn lager, ingrijpende updates zijn niet meer nodig en aanpassingen en innovaties zijn sneller door te voeren', zegt hij in een interview met Computable.

Roos wijst er op dat van de nieuwe deals van de aflopen kwartalen zo'n vijftig procent cloudgebaseerd is. Maar, en dat blijft een principieel uitgangspunt van IFS, het bedrijf dwingt klanten niet een cloudversie te kiezen of er naar over te stappen. Daarom vindt de topman het geen breuk met het beleid van zijn voorgangers die ook klanten niet verplichtten te migreren naar modernere softwareversies.

IFS heeft zelfs met behulp van de containertechnologie Kubernetes een schaalbare architectuur ontwikkeld voor zowel cloud als on premise. Roos: Ik noem het een evergreen-benadering: het biedt klanten de keuze om altijd de nieuwste versie van applicaties te gebruiken zonder de verstoringen die gepaard gaan met volledige upgrades, in de cloud of on premise.'

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png
Mediapartners