Nieuws
28 juli 2020

Robot wordt heftruckchauffeur en kwaliteitscontroleur

De Japans-Israëlische joint venture MusashiAI lanceert twee nieuwe robots met verregaande, autonome mogelijkheden. De eerste robot is een inspecteur voor visuele kwaliteitscontrole, de tweede een autonome chauffeur van heftrucks. Het bedrijf noemt zich het ‘eerste arbeidsbureau voor robots’.

MusashiAI is een joint venture tussen het Israëlische SixAI en het Japanse Musashi Seimitsu, een dochterbedrijf van Honda. Hun visuelecontrole-robot blijkt de snelheid, nauwkeurigheid en uithoudingsvermogen van menselijke arbeiders te overtreffen. Hij kan worden ingezet voor bijvoorbeeld de kwaliteitscontrole van tandwielen, waarbij hij onnauwkeurigheden van vijftig micrometer kan detecteren. Een micrometer is een duizendste millimeter.

Voor de robot is het ook een koud kunstje om twee tandwielen tegelijk te inspecteren. De producten kunnen via een automatische lijn aan de robot aangeleverd worden. In eerste instantie moet het apparaat ook getraind worden voor hij aan zijn taak kan beginnen, maar MusashiAI maakt zich sterk dat ook dat proces sneller kan afgehandeld worden dan vroeger.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png
Mediapartners