Programma en sprekers

Op ICT & Logistiek zijn maar liefst 5 theaters waar je verschillende informatieve kennissessies kunt volgen. Stel zelf je programma samen en kies uit onderwerpen als; duurzaamheid, logistieke tech trends, warehouse management of supply chain management.

Binnenkort verschijnt op deze pagina het gehele programmaoverzicht van de editie 2022. We delen hieronder vast een aantal thema’s en sessies die plaats gaan vinden.

Logistics Arena

In de Logistics Arena delen voorlopers uit de sector hoe zij uitdagingen in de logistiek en supply chains het hoofd bieden en hun operatie toekomstbestendig inrichten. De Arena behandelt de volgende thema’s:

 • >8 november: Smart warehousing
 • >9 november: E-fulfilment & vastgoed
 • >10 november: Supply chain & sustainability

Het programma wordt as we speak gevuld. We delen graag vast de bevestigde sessies en sprekers met je:

8 november – smart warehousing

 • >Fonq (Wouter Sluiter) – automatisering/mechanisering in het dc
 • >PLUS (Rowell Versleijen) – Nieuwe dc in Oss
 • >Sligro (Roel Megens) – automatisering in het dc
 • >Rene de Koster – automatisering in het dc

9 november – e-fulfilment en vastgoed

 • >Greetz (Ronald van Hekezen) – e-fulfilment als klantbelofte
 • >Bol.com (Frank de Bruin) – retouroptimalisatie
 • >Pieter de Wit – BCI Global – Wat kunnen we leren van China?
 • >IKEA (Youssef Zouhair) – fulfilment vanuit winkels
 • >VLM programma

10 november – supply chain en sustainability

 • >Martijn Lofvers – Supply Chain Media – duurzaamheid
 • >Swiss Sense (Teun van Boeckel) – in panel gesprek

Topsector Logistiek Theater

Bezoek het Topsector Logistiek Theater tijdens ICT & Logistiek en Logistica Next.

Tijdens ICT & Logistiek en Logistica Next delen we kennis en ervaringen vanuit de innovatieprojecten. Tijdens de verschillende workshops van het congres zullen tal van innovaties de revue passeren die de logistiek slimmer en duurzamer maken. Want niet innoveren is geen optie in de logistiek. We willen tijdens het congres bedrijven met een logistieke functie, maar ook gemeenten, kennisinstellingen en andere organisaties, concrete handvatten bieden om zelf aan de slag te gaan met de kennis en innovaties die vanuit de Topsector Logistiek zijn voortgekomen.Met innovatieprojecten ondersteunen en ontwikkelen we nieuwe kennis, tools en oplossingen. Voor de toekomst, maar ook met praktische uitkomsten voor de korte termijn. Zo maken moderne IT-systemen het mogelijk om allerlei waardevolle data te verzamelen. Waar bevindt jouw lading zich? Welke producten zijn bijna uitverkocht? En waar zijn wegwerkzaamheden gepland? Dit soort inzichten helpen je om voorspellingen te doen en je logistieke processen efficiënter in te richten. Nog waardevoller is inzicht in de gehele keten. Daarvoor is het essentieel om data te delen met partners. In een data omgeving en met goede afspraken, zodat jij weet wat je deelt. En met wie je het deelt. Veilig, efficiënt en geautomatiseerd. Zo werken we samen aan een datagedreven logistieke sector. Doe jij ook mee?Logistiek staat of valt met inzicht, transparantie en juistheid van informatie. Juist in het delen van data valt nog veel te winnen. Het is niet alleen een sleutel tot verbetering van het ketenproces, maar het verandert en transformeert ook de rollen van ketenpartners. Daarom richt de Topsector Logistiek samen met TKI Dinalog zich op het verwerken en analyseren van real time data, het opwerken naar voorspellingen en het ontwikkelen van bijbehorende businessmodellen.

Kom jij ook? Kansen voor samenwerking in innovatie. Sluit aan!

Supply Chain Theater

Voor supply chain directeuren en managers is het jaarlijkse Supply Chain Theater dé plek om kennis en contacten op te doen. De thema’s sluiten aan op de vraagstukken waar je elke dag zelf tegenaan loopt. We presenteren nieuwe inzichten, praktische methodes, handige tools en prikkelende praktijkvoorbeelden. Toegang is helemaal gratis! Schrijf je wel in, want vol = vol.

Gevarieerd programma

De sprekers gaan in op actuele thema’s zoals strategie, supply chain planning, processen, ketensamenwerking, IT en datamanagement. We presenteren nieuwe trends en technologische ontwikkelingen. Bedrijven die midden in de praktijk staan, delen hun ervaringen met het publiek. Tussen de sessies door is er volop ruimte om elkaar op te zoeken en te netwerken.

Toegang is gratis, maar reserveren noodzakelijk (reserveren is op dit moment nog niet mogelijk). In voorgaande jaren waren veel sessies snel volgeboekt.

Persoonlijk advies van experts

Naast het theater vind je de stand van BLMC. Hier kun je kennismaken met de experts en in gesprek gaan over je eigen vraagstukken.

Het Supply Chain Theater is een initiatief van BLMC, bureau voor supply chain consultancy en interim management. 

Theater ‘Gezond en Veilig Magazijn’

In het theater Gezond en Veilig Magazijn verzorgen de grondleggers van de Code Gezond en Veilig Magazijn, evofenedex en BMWT, met diverse experts uit de praktijk elke dag interactieve workshops. Allen staan in het teken van de ‘Code Gezond en Veilig Magazijn’, al jaren de standaard als het gaat om een gezonde en veilige interne logistiek. Een veilig magazijn is niet alleen verplicht, maar ook nog eens uitermate zinvol en efficiënt. Gezonde werknemers en een proces zonder ongelukken dragen immers significant bij aan de resultaten en de tevredenheid van jouw medewerkers. Ingewikkeld en duur? Integendeel! Dus schrijf je snel in!

Het Theater ‘Gezond en veilig magazijn’ bevindt zich op Logistica Next.