Over ICT & Logistiek

The next step in ICT & Logistiek

In een wereld waarin niets meer zeker is, vormt data onze enige houvast. Hoe kunnen we de stap maken naar een datagedreven logistiek?

Het antwoord ontdek je op ICT & Logistiek. Met inspirerende verhalen en innovatieve oplossingen die je laten zien hoe je je logistieke operatie digitaliseert. En daardoor beter en slimmer maakt.

Wil je ontdekken hoe je jouw logistieke operatie klaar maakt voor de dag van morgen en overmorgen? Kom dan naar ICT & Logistiek op 8, 9 en 10 november in de Jaarbeurs. Want morgen begint hier!

 

Waarom zou je ICT & Logistiek bezoeken?

Omdat digitalisering noodzakelijk is om grip te houden op de logistiek. Zodat je op elk niveau in je bedrijf op basis van de juiste inzichten de juiste beslissingen kunt nemen. Met één belangrijk doel: de hele logistieke keten wendbaarder maken.

ICT & Logistiek laat je ontdekken welke trends en ontwikkelingen voor jou relevant zijn. Met inspirerende verhalen over digitalisering van de logistiek. Met een compleet aanbod van vooruitstrevende oplossingen waarmee je ook jouw operatie kunt digitaliseren.

ICT & Logistiek is drie dagen lang de plek om:

→ Kennis te verrijken over thema’s die voor jouw relevant zijn
→ Gelijkgestemden te ontmoeten en ervaringen met ze te delen
→ Contact te leggen met experts die je aan het denken zetten

ICT & Logistiek vindt tegelijkertijd plaats met Logistica Next. Logisch, want intralogistiek en ICT zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Nieuwe technologieën

Op ICT & Logistiek komen verschillende thema’s aan bod: warehouse automation, sales & operations planning, transport en distributie, duurzaamheid. Vooraanstaande partners laten zien hoe zij nieuwe technologieën inzetten om de logistiek van morgen dichterbij te brengen. Denk aan:

→ artificiële intelligentie
→ cloud computing
→ robotica
→ digital twins

Experience Zone

Logistiek in actie. Dat is waarom het draait in de Experience Zone. Technologie gaat pas leven als die in praktijk wordt gebracht.

In de Experience Zone demonstreren exposanten hun oplossingen.

Logistics Arena

Hoe maak je je operatie futureproof? In de Logistics Arena vertellen de koplopers in logistiek wat zij vandaag al doen om hun operatie gereed te maken voor de dag van morgen.

Drie thema’s komen aan bod:

→ Smart Logistics
→ Data Science & Analytics
→ Sustainability

Volop verdieping

ICT & Logistiek is de plek om je kennis bij te spijkeren. Bijvoorbeeld in het Topsector Logistiek Theater en het Theater Gezond en Veilig Magazijn.

Of in één van de andere theaters met lezingen van experts.

Innovatie in actie

Innovatie houdt nooit op. Terwijl je ICT & Logistiek bezoekt, wordt elders gewoon doorgewerkt aan nieuwe logistieke oplossingen.

Voorbeelden vind je in het Experience Lab en Innovation Lab. Met onder meer:

→ AR- en VR-toepassingen
→ Drones
→ Exoskeletten
→ Slimme verpakkingen

Voor wie?

ICT & Logistiek is gericht op logistiek- en IT-professionals die werkzaam zijn in de supply chain en op zoek zijn naar oplossingen, toepassingen en diensten om slimmer en efficiënter te werken.

Bezoekers zijn onder andere:

 • Directie, CEO en algemeen management
 • IT-consultants en -adviseurs
 • Logistiek managers
 • Supply chain managers
 • IT-(project)managers
 • Logistiek medewerkers

Werkzaam in de sectoren:

 • Transport/Opslag/Distributie
 • Zakelijke dienstverlening
 • Industrie
 • Handel/Groothandel
 • Detailhandel/Retail
 • Overheid