Seminar
wo 7 november | 14:00 - 14:30
Theater 2 - Warehouse Automation

Robotica en mechanisering: wat is de impact op uw magazijn?

Enkele jaren geleden werden robots voornamelijk 24/7 ingezet in Produktieomgevingen om repeteerbare taken zo efficient mogelijk te vervullen. Sinds robots door toepassing van Artificial Intelligence steeds slimmer en onderdelen goedkoper worden, ziet het er naar uit dat hun volgende werkterrein het magazijn gaat worden. Om antwoord te geven op de vraag in hoeverre robots al te zetten zijn in uw magazijn en wat daarvan de impact kan zijn, zal Robert tijdens deze lezing dieper ingaan op de volgende onderwerpen:
- Beschikbare en toekomstige robot technologie en de toepassingen hiervan
- Het verschil tussen robot toepassingen en traditionele mechanisering
- Impact op het magazijn en verwachtingen omtrend terugverdientijden.
Spreker
Robert van Ree
Robert van Ree
Senior Logistics Consultant, St. Onge Company Europe
Robert van Ree, Senior Logistics Consultant, St. Onge Company Europe
Robert heeft meer dan 15 jaar ervaring als Sales engineer, Project Manager en consultant in logistiek en voorraadoptimalisatie. Hij heeft 10 jaar ervaring opgedaan bij Vanderlande Industries in magazijnontwerpprocessen en geautomatiseerde Material Handling Systemen.
Bij Slimstock heeft hij zich 3 jaar verdiept in voorraadoptimalisatie en met name de effecten op de Supply Chain. Sinds januari 2014 is Robert werkzaam bij St. Onge Company Europe als Logistics Consultant en houdt zich primair bezig met het ontwerp en de optimalisatie van magazijnprocessen voor o.a producenten, retailers, groothandels en E-commerce bedrijven. Robert geeft regelmatig lezingen over de vertaalslag van bedrijfsvisie naar bijbehorende voorraadstrategie en magazijnconcept.
Over St. Onge Company
St. Onge Company is een van oorsprong Amerikaans logistiek Engineering bedrijf dat zich toelegt op de analyse en verbetering van zowel logistieke ketens als ook de processen binnen de 4 muren van het warehouse. Met ruim honderd medewerkers helpen ze jaarlijks zo'n 50 bedrijven over de hele wereld om hun logistiek te verbeteren, variërend van Warehouse audits en logistiek ontwerp tot complete Supply Chain redesign projecten.
www.stonge.com
Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Mediapartners