Supply Chain Coffee Break Out

Tijdens de Supply Chain Coffee Break Out op de Logistica 2017 organiseren BLMC Supply Chain Optimization en Solventure S&OP Tooling - Analytics de mini supply chain MBA in three days in het LogistiekProfs theater in hal 4. De sessies van deze mini MBA zijn gratis toegankelijk voor professionals in loondienst van en werkzaam bij het grotere MKB, middelgrote en grote werkgevers binnen food, FMCG, chemie, procesindustrie, maakindustrie enz. 

Bezoek de sessies en vergroot tijdens deze unieke mogelijkheid, samen met uw peers, uw kennis over supply chain. Volg het volledige programma van de mini supply chain MBA óf schrijf u enkel in voor de sessies die voor u het meest relevant zijn.

Dinsdag 28 november

11.00 - 12.00 Supply chain strategie
Supply chain management gaat om samenwerken en brengt de verschillende divisies bij elkaar. Een goede supply chain strategie is daarom afgeleid van de bedrijfsstrategie en is uitgelijnd met de strategie van andere afdelingen. De optimale verhouding per product-markt-combinaties (PMC) tussen cash, cost en service moet worden opgesteld. Maak kennis met de begin¬selen van een optimale supply chain strategie en ontdek hoe je onnodige kosten voorkomt en per PMC de hoogst mogelijke klantwaarde biedt. Lees verder en schrijf u in!

12.30 - 13.30 Klant- en productsegmentatie
Krijgt iedere klant binnen uw organisatie dezelfde service? Groeit het productassortiment binnen uw organisatie onbeperkt en ongebreideld door? Stijgen de kosten en neemt de opbrengst af? Dan is het tijd om uw klanten- en producten stapsgewijs te segmenteren met als doel het leggen van de basis voor een optimaal functionerend sales & operations planning proces. Maar hoe doe je dat? Tijdens deze workshop neemt Michel van Buren één voor één de stappen die u moet nemen met u door. Lees verder en schrijf u in!

Woensdag 29 november

11.00 - 12.00 Sales & Operations Planning
Sales & operations planning is de ruggengraat van elke supply chain: het verbindt de (verwachte) klantvraag met de operationele processen die erop gericht zijn om deze te vervullen. Hoe zet je sales & operations planning op en hoe kun je snel de juiste stappen maken? Lees verder en schrijf u in!

12.30 - 13.30 Demand management
'Garbage in, is garbage out'. Het onvoorspelbare voorspelbaar maken, dat wil toch iedereen? Maar is uw forcecast ook zo onbetrouwbaar? Heeft u ook zo'n moeite om sales mee te krijgen? Michel van Buren neemt u mee in de wondere wereld van demand management. Hierbij zal hij vooral in gaan op de vraag hoe je iedereen betrokken krijgt bij sales & operations planning in zijn algemeenheid en demand management in het bijzonder. Lees verder en schrijf u in!

Donderdag 30 november

11.00 - 12.00 Supply chain processen en kpi's
Naast de bestaande (verticale) afdelinggedreven processen zijn (horizontale) klantgedreven processen nodig om de supply chain strategie per PMC te kunnen uitvoeren. In de ketenprocessen komen de keuzes die gemaakt zijn in de supply chain strategie duidelijk naar voren. Met speciale supply chain procestechnieken kan men deze supply chain processen definiëren en aan de strategische doelen koppelen. Je leert hoe tegengestelde belangen in de keten plaats maken voor synergie en het gezamenlijk belang, de klant optimaal bedienen, wordt behaald. Lees verder en schrijf u in! 

12.30 - 13.30 Balancing the Supply Chain Triangle: Service, Cash & Cost
Supply chain management zorgt voor de juiste balans tussen service, kosten en cash in de keten. De organisatie wil ten¬slotte de service aan klanten leveren die zij vragen tegen voor de organisatie acceptabele kosten waarbij voldoende cash moet worden gegenereerd om het bedrijf rendabel te kunnen houden. Desmet gaat in op de vraag: 'Hoe creëer je in de keten de juiste balans tussen service, kosten en cash en welke rol kan sales & operations planning daarbij spelen? Lees verder en schrijf u in! 

Over de organisaties

BLMC Supply Chain Optimization
BLMC Supply Chain Optimization is gespecialiseerd in organisatie verbetertrajecten vanuit Supply Chain perspectief met behulp van de wetenschappelijk onderbouwde SCOMB methodiek. Na het definiëren van de supply chain strategie, worden supply chain processen over afdelingen heen gebouwd die op basis van kpi’s worden aangestuurd. Sales & operations planning wordt ingericht en verbeterd. Gevolg: goed werkende supply chains die de juiste service richting klanten leveren tegen lagere kosten.

Solventure S&OP tooling - analytics
Solventure is gespecialiseerd in geavanceerde S&OP tooling & analytics waarmee de sales & operations planning binnen en tussen organisaties maximaal kan worden geoptimaliseerd. Solventure implementeert losse S&OP modules, levert volledig geïntegreerde S&OP oplossingen en voert eenmalige of structurele data-analyses uit. Doordat de oplossingen van Solventure kunnen worden gekocht of gehuurd, biedt Solventure maximale flexibiliteit voor de gebruiker. De tooling is compatibel met vrijwel alle bestaande ERP systemen, waardoor organisaties het bestaande ICT systeem kunnen blijven gebruiken.  

Hoofdmediapartner
logistiekprofs.jpg
Mediapartners