Whitepaper samenvatting

Duynie Group kiest voor Fleet Planner van AMCS om planning en transportroutes te optimaliseren

Duynie Group kiest voor Fleet Planner van AMCS om planning en transportroutes te optimaliseren

Utrecht, 5 november 2019. - Duynie Group gaat organisatiebreed alle orders voor eigen en extern vervoer optimaliseren en digitaliseren met Fleet Planner, de standaard intelligent optimisation software van de AMCS Group.

De handtekening daarvoor is vandaag gezet tijdens de beurs ICT & Logistiek. Duynie Group is specialist in het verwaarden van co-producten van levensmiddelen- en biobrandstofproducenten. Het concern koos mede voor AMCS omdat zij de transitie kan ondersteunen van TMS (Transport Management Systeem) naar APS (Advanced Planning and Scheduling). Ook maken de algoritmes in het planningsprogramma het mogelijk om de beschikbare orders zo te verdelen dat het eigen wagenpark optimaal wordt ingezet en de overige vrachten worden uitgevoerd door de best passende externe vervoerder. Optimalisatie transport “Duynie Group heeft een ambitieuze groeistrategie waardoor het aantal transporten toeneemt”, zegt manager logistics Cornel van Gelderen. “Met Fleet Planner van AMCS kunnen we de planning verder automatiseren en digitaliseren. Hiermee maken we een efficiëntieslag waardoor we meer transportorders kunnen inplannen met dezelfde mensen. Naar verwachting stijgt ook de bezettingsgraad wat bijdraagt aan onze duurzaamheidsdoelen om de CO2-uitstoot te reduceren. Bovendien kunnen we de facturering verder digitaliseren en daarmee versnellen.” AMCS is professionele partner “Duynie Group koos na een uitgebreide marktoriëntatie voor AMCS”, vertelt Van Gelderen. “AMCS heeft ervaring met aanbodgestuurde logistiek en heeft de expertise in huis om data, bijvoorbeeld van sensoren die we bij leveranciers en klanten uitlezen, te koppelen aan een planningsprogramma.

Ook sluit de visie van AMCS op digitalisering goed aan op die van Duynie Group. Een voorbeeld daarvan is de mobiele oplossing. De chauffeur krijgt alle informatie over een order op zijn smartphone en kan na het lossen direct orderinformatie, zoals de weegbon, uploaden. Het systeem koppelt deze gegevens vervolgens aan de juiste order. AMCS heeft kennis van de lokale wet- en regelgeving en biedt ondersteuning in de taal van het betreffende land. Dit sluit goed aan bij het internationale karakter van Duynie Group. En partnership is voor de Duynie Group een belangrijke waarde. Het goede gevoel, die klik, was er direct bij AMCS.” Martijn Schimmer, sales director AMCS Group: “Wij geloven dat AMCS Fleet Planner een substantiële bijdrage zal leveren aan het realiseren van belangrijke verbeteringen in de logistieke activiteiten van de Duynie Group. De keuze van Duynie Group voor ons bevestigt de positie van AMCS als toonaangevende leverancier van intelligente systemen voor transportoptimalisatie.” Over Duynie Group Duynie Group richt zich al meer dan 50 jaar op het verwaarden van plantaardige co-producten van producenten van levensmiddelen en biobrandstoffen.

Met innovatie en baanbrekende ideeën worden steeds nieuwe producten, diensten en toepassingen gevonden op basis van co-producten. Hiermee creëert Duynie Group nieuwe waarde voor leveranciers en klanten. Bovendien draagt dat bij aan het sluiten van kringlopen doordat grondstoffen maximaal worden gebruikt en verspilling wordt voorkomen. AMCS Group De AMCS Group is een toonaangevende leverancier van standaard softwareoplossingen ‘in de cloud’ voor organisaties in de afval- en grondstoffenketen, waaronder Fleet Planner, slimme software voor routeoptimalisatie en transport- en dispatchmanagement. Met het AMCS Platform biedt het concern branche-specifieke software gecombineerd met de beste optimalisatiemogelijkheden, de slimste e-commerce oplossingen en geïntegreerde voertuigtechnologie.De internationaal opererende groep is actief in West- en Noord-Europa, Noord-Amerika en Australië/Azië. AMCS is een van de snelst groeiende IT bedrijven van Ierland, heeft ruim 500 medewerkers en meer dan 2.650 klanten in 22 landen.

download
Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier benaderd kan worden.
FacebookTwitterLinkedinMailPrint
Kenmerken:
Publicatie datum: 05-11-2019
Bestandstype: pdf
Document: Persbericht
Taal: NL
Gepubliceerd door: AMCS B.V.

Lees ook

Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png
Mediapartners