CIP steekt geld in Inepro, stoot Kuario af aan XMDS

Deel

Gekopieerd

Het Amsterdamse Cape Investment Partners (CIP) stapt in bij Inepro, een leverancier van oplossingen voor de ev (elektrische voertuigen)-laadinfrastructuur-markt. In het kader van de overname wordt het fintech-onderdeel Kuario verkocht aan XMDS, een betaalsoftwarebedrijf uit Haarlem en eveneens een CIP-participatie.

Inepro (85 man), opgericht in Nederland in 1990, ontwikkelt en levert hoogwaardige slimme meetoplossingen en rfid-lezers. Het bedrijf, opgericht door Ritske Clewits, is actief in zeven landen wereldwijd. Het bedrijf uit Nieuw-Vennep ziet groeikansen in de Europese ev-laadinfrastructuurmarkt. Om het management van Inepro te ondersteunen in de volgende stappen, neemt CIP een meerderheidsbelang in de onderneming.

Om meer focus te kunnen leggen op de ev-markt worden de activiteiten op het gebied van betaaloplossingen voor zelfbedieningsautomaten, die onder het label Kuario vallen, afgesplitst en verkocht aan XMDS. Dit is een in 1998 opgericht bedrijf uit de Spaarnestad dat betaaloplossingen aanbiedt onder de naam Ximedes. XMDS behoort ook tot CIPs portfolio en kocht eerder al de fintech-firma’s Vayapay, Ginger en Pecunda.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Gerelateerde artikelen