Crystal ICT, Uw Zorg Online en RailCube overgenomen

Deel

Gekopieerd

Door respectievelijk TSH, Vortex/Health Cloud Initiative en Main Capital

Overnames in de zorg en op spoorweggebied leiden de junimaand in. RailCube (Main Capital), Crystal ICT (TSH) en Uw Zorg Online (Vortex Capital/Health Cloud Initiative) kozen voor opname in een groter verband.

Tech-investeerder Main Capital neemt een meerderheidsbelang in RailCube, leverancier van software voor spoorwegondernemingen zoals Deutsche Bahn Cargo. Deze in Parijs gevestigde innovator wil daarmee zijn positie als erp-partner voor ‘spoorwegen’ verder versterken. Het productaanbod richt zich op een internationaal klantenbestand.

Sjoerd Aarts, partner bij Main en voorzitter van de raad van commissarissen bij RailCube, ziet potentie voor verdere marktexpansie binnen Europa en daarbuiten. RailCube wil de sprong maken naar Amerika, een markt die met steun van Main minder moeilijk is te bewerken. De huidige klantenkring bestaat uit meer dan 85 spoorwegondernemingen in twintig Europese landen en Australië.

RailCube biedt een uitgebreide suite die spoorwegondernemingen helpt kernprocessen in al hun domeinen te automatiseren. Er zijn modules voor het beheer van de operatie en veiligheid, personeel, hr, financiën en business intelligence. Onder leiding van cpo Ernstjan Aalbersberg is een mobiele applicatie voor machinisten ontwikkeld. Ook heeft zijn team een erp-oplossing voor planners en kantoormedewerkers gemaakt.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Gerelateerde artikelen