Deze technologietrends geven onze sector richting

Deel

Gekopieerd

Van 5G tot metaverse

Hoewel een golf van ontslagen bij Amerikaanse techreuzen als Meta, Amazon en Twitter onrust veroorzaakte, zal de wereldwijde techsector zijn blik op de toekomst blijven richten. Dit leidt tot spannende innovaties die de sector nieuw leven zullen inblazen. Hierdoor zullen onze eigen technologiehubs, waaronder Brainport Eindhoven, Amsterdam Science Park en de haven van Rotterdam ook tot bloei komen, waarmee de Nederlandse economie een boost krijgt en de digitalisering van onze samenleving een versnelling ondergaat.

Een belangrijk thema om in de gaten te houden is 5G, een technologie die het potentieel heeft om de manier waarop consumenten en bedrijven communiceren en werken te transformeren, maar die op sommige aspecten maar moeizaam op gang komt.

Aangezien veel aanbieders van communicatiediensten (csp’s) in Nederland en daarbuiten sneller geld willen verdienen aan 5G, er een recessie dreigt en de energiekosten stijgen, hebben sommigen een kortetermijnvisie ontwikkeld en vergeten zij de impact die 5G op lange termijn kan hebben. In 2023 zou dit echter het verschil kunnen zijn tussen de marktleiders op het gebied van 5G en degenen die investeringen uitstellen omdat ze uitgekeken zijn op 5G.

Steeds meer csp’s schakelen over van een infrastructuur- naar een platform-strategie. Daarom zal 5G nieuwe businessmodellen creëren die ondenkbaar waren voordat de combinatie van 5G en edge computing bestond. Als we terugblikken, zien we dat 5G niet alleen een upgrade van 4G is, maar ook het fundament legt voor toekomstige G’s, partnerschappen en businessmodellen.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Gerelateerde artikelen