FleetGo meldt zich in België na overname EuroTracs

Deel

Gekopieerd

Logistieke softwareleverancier FleetGo Group uit Hattem neemt met steun van software-investeerder Main Capital Partners het Belgische EuroTracs over. Dit bedrijf, met hoofdkantoor in Zottegem, biedt sinds 1996 geïntegreerde software- en hardware-oplossingen waarmee klanten hun orderverzending en -uitvoering kunnen stroomlijnen.

De overname van EuroTracs is de tweede add-on-overname sinds Main in september 2022 instapte bij FleetGo, een aanbieder van high-end-telematica-oplossingen voor transportbedrijven. In die maand kocht de investeerder eveneens het Duitse Wanko, een leverancier van software voor warehousing en routeoptimalisatie, en voegde die twee samen tot de FleetGo Group.

De gecombineerde onderneming (bijna twintig miljoen euro aan omzet met zo’n honderdvijftig man) biedt oplossingen voor warehouse-management, transportbeheer en vlootmanagement. Met de overname van EuroTracs komen er een transportmanagementsysteem (eTrans) en orderuitvoeringsoplossing (eConnect) bij, beide cloudgebaseerd. Bovendien is het Zottegemse bedrijf naast de Benelux actief in Frankrijk, wat de geografische reikwijdte van FleetGo vergroot.

Zoals gewoonlijk zal Main als investeerder FleetGo Group verrijken met nieuwe overnames. Het ultieme doel is om met de software slimmere wagenparken te creëren met bruikbare gegevens en inzichten over de prestaties van chauffeurs en wagenparken, evenals informatie over het gebruik van voertuigen en diagnose-informatie.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Gerelateerde artikelen