Ford opent in Keulen nieuw 3d-printcentrum

Deel

Gekopieerd

Aan het eind van het jaar rolt in Keulen het eerste volledig elektrische volumemodel van Ford in Europa van de band. Ter ondersteuning van de productie ervan heeft de Amerikaanse autofabrikant een nieuw 3d-printcentrum in de domstad geopend. Hier produceert een dozijn geavanceerde 3d‑printers kunststof en metalen onderdelen.

Het gaat om onderdelen van een paar centimeter lang en dertig gram zwaar, tot onderdelen van 2,4 meter lang, 1,2 meter breed en 1 meter hoog met een gewicht van vijftien kilo. Ford laat desgevraagd weten verschillende printers van de belangrijkste leveranciers in deze industrie te gebruiken. ‘Selectie van de juiste printer en het meest efficiënte materiaal vindt plaats op basis van onze specifieke toepassingsgerichte behoeften. We werken samen met leveranciers om de ontwikkeling van de printer te begeleiden en we testen zelfs printers in hun bètafase. Verder gebruiken we alle printmateriaal-concepten, waaronder poeder, filament, pellets en hars’, laat een woordvoerder weten.

De twaalf nieuwe printers drukken gereedschappen en houders voor autoproductie af. Denk aan meetinstrumenten voor het controleren van afmetingen, sjablonen voor het aanbrengen van het Ford-logo en in de toekomst ook grijpconstructies die als hulpstukken dienen voor robots bij de carrosseriebouw. Ook onderdelen voor pilot- en in kleine serie geproduceerde auto’s zijn te vervaardigen in het nieuwe 3d-printcentrum.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Gerelateerde artikelen