Jumbo brengt Mendix in stelling bij artikelbeheer

Deel

Gekopieerd

Supermarktketen Jumbo heeft recent gekozen voor het low-code-platform van Siemens-dochter Mendix. Jumbo ontwikkelde met Mendix een applicatie voor het 'category management' van ruim zevenhonderd winkels in België en Nederland. De supermarkt zet de app in voor het beheren van zijn artikelen.

De zogeheten product initiative (pi)-applicatie werd gebouwd in vijf maanden en betekent een flinke efficiëntieslag voor de organisatie, laat Jumbo weten. Zo levert de app een belangrijke bijdrage aan het beheren van de tienduizenden artikelmutaties, zorgt het voor een snellere time-to-market van nieuwe producten en creëert het inzicht voor de afdelingen Category Management, Inkoop en Data entry.

Jumbo voegt per jaar zo’n vijftienduizend nieuwe artikelen toe aan het assortiment. Daarnaast worden veertigduizend mutaties doorgevoerd in de data van bestaande artikelen. Daarbij gaat het ook om gegevens die leveranciers aanleveren, zoals de productsoort en de EAN-code (Europees Artikel Nummer). De afdeling Category Management vult deze aan en stuurt de data in een Excel-sheet door naar de afdeling Inkoop. Als de prijs is bepaald en zowel Category Management als Inkoop akkoord hebben gegeven, dan kan de afdeling Data Entry het artikel in het systeem zetten.

Het beheren van de data in de Excel-sheet is een cruciale taak. Als een product verkeerd wordt geregistreerd in het systeem kan het niet worden ingekocht en verkocht. Jumbo wil dit proces efficiënter afhandelen. Tussen de afdelingen gaan maandelijks namelijk maar liefst 1.200 e-mails op en neer waarbij het centrale overzicht ontbreekt. De pi-applicatie, gebouwd door Mendix-partner MxBlue, moet aan dat intensieve mailverkeer een einde maken.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Gerelateerde artikelen