NS waarschuwt klanten voor datalek

Deel

Gekopieerd

Persoonsgegevens van klanten van NS zijn mogelijk betrokken bij een datalek. Een leverancier van software waarmee marktonderzoeker Blauw waarmee NS samenwerkt, bevestigde gisteren dat data zijn ontvreemd.

Afgelopen vrijdag kreeg Blauw bericht dat er sprake was van onbevoegde toegang tot het netwerk van de softwareleverancier. Het Rotterdamse bureau weet nog niet wat er exact is ontvreemd.

Uit voorzorg waarschuwt NS vandaag 780.000 klanten voor de eventuele gevolgen van de lek. Betrokken relaties worden gevraagd alert te zijn op phishing-berichten.

Afhankelijk van het onderzoek waaraan de klant heeft deelgenomen, kan het gaan om persoonsgegevens zoals naam, e-mailadres en telefoonnummer. Ook de gegeven antwoorden zijn mogelijk gelekt. Het gaat niet om financiële gegevens of wachtwoorden.

NS heeft Blauw opdracht gegeven om goed uit te zoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren. Blauw heeft direct maatregelen getroffen om het lek te dichten en om herhaling te voorkomen. Ook is melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Gerelateerde artikelen