Qlik koopt Talend, ServiceNow lijft Duits G2K in

Deel

Gekopieerd

De van oorsprong Zweedse leverancier van business intelligence (bi)-software Qlik heeft voor een onbekend bedrag Talend in handen gekregen. Dit is een Amerikaanse specialist in clouddata-integratie en data-integriteit. Ook ServiceNow roerde zich: de Amerikaanse leverancier van workflow-automatisering kocht het iot-platform G2K uit Duitsland.

Met de overname van het in 2006 opgerichte Talend breidt Qlik zijn productenaanbod op het gebied van data-integratie, analyse, artificiële intelligentie (ai) en machine learning  uit met Talends portfolio voor cloud-data-integratie. Daarmee kan het bedrijf klanten beter helpen met het vraagstuk van data-fragmentatie, veroorzaakt door de toename van verschillende informatiebronnen die niet met elkaar verbonden zijn. Talend biedt Qlik de mogelijkheid die bronnen met elkaar verbinden. Overigens kan de software van Talend al lang gekoppeld worden aan die van Qlik.  

ServiceNow kondigde de overname van het ai-gedreven internet-of-things (iot)-platform Parsifal van G2K aan. De technologie van G2K biedt organisaties de mogelijkheid om actuele gegevens in fysieke ruimtes met elkaar te verbinden voor een volledig operationeel overzicht. ServiceNow gaat de G2K-technologie toevoegen aan zijn Now Platform om het in eerste instantie in de detailhandel aan te bieden. Winkeliers kunnen dan hun real time  voorraadgegevens verwerken in hun workflow-software. Het softwarebedrijf op den duur de gecombineerde oplossing te kunnen slijten in elke sector.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Gerelateerde artikelen