Rotterdamse haven test inspecteur BrainCreators uit

Deel

Gekopieerd

De haven van Rotterdam gaat de Seagull Surveillance testen om bewegingen op en rond het water te registreren aan de hand van een volledig geautomatiseerd logboek. Doel van de pilot is te weten te komen of de haven met deze digitale maritieme inspecteur van BrainCreators sneller kan reageren op illegale activiteiten.

Het automatische logboek van Seagull Surveillance documenteert alle bewegingen, inclusief beelden van de detecties, om opsporingswerkzaamheden te faciliteren. Bovendien genereert het systeem instelbare alarmmeldingen wanneer zich specifieke waarnemingen voordoen, zodat de aandacht zich snel op een bepaalde plek richt en er een adequate reactie kan volgen. Seagull Surveillance herkent scheepstypes, inclusief de vaartuigen die niet zijn uitgerust met AIS (Automatic Identification System).

De software is te koppelen aan bestaande camera’s en worden geïntegreerd met bestaande videobewakingssystemen. In de komende maanden zal het havenbedrijf Seagull Surveillance als pilot op een beperkt aantal camera’s implementeren. De test moet ook blootleggen waar de mogelijkheden van geofencing (virtuele afbakening of virtueel hek) liggen om de maritieme veiligheid in de haven te vergroten. De haven moet dan in staat worden gesteld om een virtuele perimeter te definiëren die met Seagull Surveillance valt te monitoren.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Gerelateerde artikelen