Transport en logistiek: meer uitdaging dan ooit

Deel

Gekopieerd

ICT&Logistiek 2023

De vakbeurs ICT&Logistiek op 8 en 9 november in de Koninklijke Jaarbeurs is een 'must join' voor elke logistieke professional (mkb en grootbedrijf): 160 exposanten, 120 sprekers en minstens vijfduizend bezoekers wisselen in twee dagen tijd alle trends uit, inclusief strategische inzichten en praktische tips.

In de sector van de transport en logistiek draait het vooral om de juiste goederen op het juiste moment naar de juiste plek brengen. De juiste goederen zijn niet altijd beschikbaar en de klant wil ze het liefst vandaag nog in huis hebben. Dat natuurlijk het liefste zonder hinder en uitstoot van schadelijke stoffen. Bovendien moet er in deze sector ook met minder mensen in minder tijd steeds meer werk worden verzet. De vakbeurs ICT&Logistiek laat zien hoe automatisering en robotisering daarbij kunnen helpen. Hoe hiermee sneller gereageerd kan worden op verstoringen, hoe leveringsproblemen kunnen worden voorkomen en hoe de uitstoot kan worden gereduceerd. Transport en logistiek is dus ook op weg naar fit for the future.

Hoe de toekomst van de transport en logistiek er precies uitziet, weet niemand. Er is simpelweg teveel invloed op de sector door de huidige geopolitieke, economische en technologische turbulentie. Maar wat ondernemers wel kunnen doen, is hun operaties wendbaar en efficiënt maken. Op ICT&Logistiek vinden bezoekers de inspiratie en informatie die hen helpt in hun zoektocht naar concrete oplossingen voor de vraagstukken van vandaag en morgen. En die oplossingen worden op de beursvloer getoond, onder andere op het Startup Paviljoen. Hier presenteren startende bedrijven als Solid WMS, Turck, Playsight en GreenRoutes Optimizer hun innovaties.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Gerelateerde artikelen