Volkswagen kiest 3d-printsysteem Additive Industries

Deel

Gekopieerd

Volkswagen Group breidt zijn 'additive manufactering' uit met een tweede MetalFAB 3d-printsysteem van Additive Industries. De autofabrikant opende in 2018 een 3d-printcentrum om complexe auto-onderdelen te ontwikkelen met behulp van verschillende 3d-metaalprinttechnologieën. Metaalprintbedrijf Additive Industries uit Eindhoven is een belangrijke partner.

In het 3d-printcentrum speelt het MetalFAB-systeem van Additive Industries een belangrijke rol bij additive manufacturing. Dat is het proces van het maken van voorwerpen uit 3d-modelgegevens. Deze worden laag voor laag opgebouwd en vervolgens 3d-geprint. Voor Volkswagen produceerde het MetalFAB-systeem metalen onderdelen.

Volkswagen koos voor het MetalFAB-systeem vanwege de hoge automatiseringsgraad, eliminatie van handmatige processen en verhoging van de veiligheid. Door de modulariteit van het systeem kan Volkswagen de productiecapaciteit nu uitbreiden me een tweede 3d-printlijn zonder grote investeringen.

De Volkswagen Group, met het hoofdkantoor in Wolfsburg, staat bekend als Europa’s grootste autofabrikant en beheert twaalf toonaangevende merken, waaronder Volkswagen, Audi, Porsche en Lamborghini.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Gerelateerde artikelen