5 t/m 7 november 2024 | Jaarbeurs, Utrecht

Ac­ti­vi­tei­ten

ICT&Logistiek 2024 heeft een uitgebreid contentprogramma en een ruim aanbod aan slimme en concrete oplossingen voor de vraagstukken van vandaag en morgen. Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten tijdens ICT&Logistiek 2024.

De Logistieke Speeddate

Met de ‘De Logistieke Speeddate’ brengt Jong Logistiek Nederland (JLN) op een slimme, leuke en gezellige manier bedrijven, studenten en young professionals bij elkaar. Het is dé kans om op een laagdrempelige en efficiënte manier 1-op-1, 10 minuten in gesprek te gaan met verschillende logistieke bedrijven.

In 2024 is De Logistieke Speeddate op 6 november. De details maken we later bekend. Ben jij erbij?

In samenwerking met:  Jong Logistiek Nederland

Cyber Security Paviljoen

Er is komend jaar ook extra aandacht voor het thema cybersecurity met een Cyber Security Paviljoen. Hier kom je erachter hoe je de cyber security binnen jouw transport of logistieke organisatie kan vergroten.

TLN-tours

Ook komend jaar staan de TLN-tours van Transport & Logistiek Nederland (TLN) op het programma. De tours zijn onder andere gericht op kantoor en planning, voertuig, fleetmanagement en telematica en warehousemanagement. Ook zijn er specifieke tours voor studenten en adviseurs.

In samenwerking met: Transport en Logistiek Nederland (@TLNnieuws) / X

Mainstage: Logistics Arena

Het keynote programma op de mainstage is hét vlaggenschip van ICT&Logistiek. Inspirerende keynote sprekers geven hier kennisessies over cruciale onderwerpen die de toekomst van de logistiek vormgeven. Hier laat je je inspireren door waardevolle inzichten en innovatieve strategieën.

7 Thema theaters

Op ICT&Logistiek vind je 7  thema theaters die deel uitmaken van het uitgebreide kennisprogramma, waaronder Slimstock theater, Datagedreven Logistiek, Logistieke Automatisering, Supply Chain Theater, Digitale Transformatie en Tech Trends. Je kiest hier uit tientallen presentaties die je kennis verrijken op specifieke onderdelen met de aangeboden informatie door exposanten en experts.

Start-Up Straat

Maak in de Start-Up Straat kennis met de toekomstige motor van de logistieke industrie, waar startende bedrijven hun innovaties aan de branche presenteren. Hier ontdek je hoe de toekomst van de logistiek eruitziet en hoe de nieuwste innovaties bijdragen aan het oplossen van grote logistieke uitdagingen.

Awardshow

De Logistica Award is dé on­der­schei­ding voor de meest innovatieve oplossing in de logistiek.

Op 6 september worden de drie ge­no­mi­neer­den bekend gemaakt. De vraag is natuurlijk wie van de drie deze felbegeerde prijs wint. Dit maakt jurylid en voorzitter René de Koster op 5 november bekend tijdens de Awardshow. Deze vindt van 10:00 tot 10:30 plaats op de Mainstage, onder leiding van Marijke Roskam.

Lees meer over de Logistica Award

Hét Logistiek Debat

Ook dit jaar organiseren we samen met VLM – Vereniging Logistiek Management – Hét Logistiek Debat. Elke dag gaan vier debaters met hun prikkelende visie het gesprek aan over ver­schil­len­de thema’s. De debatten worden begeleid door Marijke Roskam en vinden dagelijks plaats van 14:30u tot 15:00u op de Mainstage.

Thema 1: Logistieke Uitdagingen en Innovatieve Oplossingen in crisistijd
Thema 2: Nederland is nog niet vol, logistiek moet bestaande ruimte slimmer gaan benutten
Thema 3: Duurzame Mobiliteit en Al­ter­na­tie­ve Brand­stof­fen, wat is haalbaar?