Toekomstbestendige logistieke operatie is datagedreven (2023)

Deel

Gekopieerd

[vc_row][vc_column][column_text]Op 8 en 9 november 2023 vindt ICT&Logistiek plaats in Koninklijke Jaarbeurs. Deze vakbeurs is dé ontmoetingsplaats voor technologische innovatie binnen de logistieke sector. De sector staat voor de uitdaging om de juiste goederen op het juiste moment op de juiste plek te krijgen. Maar hoe houd je als organisatie grip op deze logistieke operaties, nu en in de toekomst? Deze vraag staat centraal tijdens ICT&Logistiek. Twee dagen lang biedt de vakbeurs inspiratie en informatie rondom het thema ‘Fit for the Future’. Inmiddels hebben er al exposanten aangemeld, waaronder koplopers als Slimstock, Actemium, Zetes, Zebra en Indicium.

Thema: Fit for the Future
Met als thema ‘Fit for the Future’ geeft de vakbeurs ICT&Logistiek antwoord op de vraagstukken van vandaag en morgen. Exposanten laten zien hoe we met minder mensen meer werk kunnen verzetten, hoe we sneller kunnen schakelen door ketens transparant te maken en hoe we de CO2-footprint van onze operaties kunnen verkleinen. Met andere woorden: ICT&Logistiek laat zien hoe je je operatie ‘fit for the future’ maakt. Corien den Ouden, beursmanager: “De sectoren transport en logistiek staan voor dezelfde uitdaging: de juiste goederen op het juiste moment op de juiste plek zien te krijgen. Dat is lastiger dan ooit tevoren. Klanten willen steeds meer gemak en snelheid, terwijl de beschikbaarheid van goederen geen vanzelfsprekendheid meer is. De wereld vraagt om een klimaatneutrale operatie, maar voor de uitvoering daarvan zijn nauwelijks nog mensen te vinden. Daarom gaan we tijdens ICT&Logistiek dieper in op de vraag hoe de sector zich klaar kan maken voor de toekomst.”

Met digitalisering en automatisering naar een datagedreven logistiek
Veel aandacht op ICT&Logistiek gaat uit naar digitalisering en automatisering. Elke dag zijn duizenden mensen in de logistiek bezig met administratieve of fysieke handelingen die tijd vergen en fouten veroorzaken. Door deze processen te digitaliseren en automatiseren, kunnen bedrijven met minder mensen meer werk verzetten, hun logistieke processen versnellen en tegelijkertijd hun dienstverlening verbeteren. En misschien wel het belangrijkste voordeel: digitalisering en automatisering biedt de basis voor een datagedreven logistiek en betere beslissingen.[/column_text][/vc_column][/vc_row]