Unilever kiest weer voor warehousesysteem SAP

Deel

Gekopieerd

Wegens de verdubbeling van de productiecapaciteit van de fabriek in het Hongaarse Nyirbator moest Unilever een nieuw plaatselijk, groter magazijn in gebruik nemen. Mét een nieuw warehousemanagementsysteem (wms). De keuze van het levensmiddelenconcern viel wederom op Extended Warehouse Management (EWM) van SAP.

In andere Europese geautomatiseerde warehouses maakt Unilever al naar tevredenheid gebruik van SAP EWM. Daarom was de beslissing om EWM ook in Hongarije te implementeren snel genomen, maar dan moest het wel gaan om de ‘allernieuwste versie’. Dat is SAP S/4HANA EWM 2020 in Microsoft Azure geworden, met SAP Consumer Packaged Goods (CPG) als add-on. SAP bood als partner hulp bij de implementatie.

De divisie Unilever Home Care maakt gebruik van de Hongaarse fabriek voor de huishoudproducten; van wasmiddelen en wasverzachters tot allesreinigers en vaatwastabletten. ‘Zodra onze eindproducten in het magazijn aankomen, moet het wms zorgen voor een correcte registratie, plaatsing, orderpick en verzending’, zegt Ayush Kumar, topman bij Unilever. Maar Unilever stelde meer eisen aan het nieuwe systeem. Zo moest het naadloos integreren in het volledig geautomatiseerde ecosysteem. In de praktijk betekende dit een complexe integratie met ongeveer tien lokale en wereldwijde systemen.

Ook moest de nieuwe oplossing een rechtstreekse levering vanaf de fabriek aan de klant mogelijk maken, naast de levering aan distributiecentra. Voor Unilever is dit een belangrijk punt. Kumar: ‘Direct delivery helpt bij het terugdringen van de supplychainkosten, het optimaliseren van de logistieke processen en het terugdringen van de CO2-emissies. Een efficiëntere logistiek betekent minder vrachtwagens op de weg. Dat is belangrijk voor het behalen van onze duurzaamheidsdoelstellingen.’

Lees het volledige artikel op computable.nl

Gerelateerde artikelen